For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
uva.nl

dr. B.E.H. (Brigitte) ten Brink

Faculty of Social and Behavioural Sciences
Programme group Work and Organizational Psychology
Photographer: Birgitte ten Brink

Visiting address
 • Nieuwe Achtergracht 129
 • Room number: 2.09
Postal address
 • Postbus 15919
  1001 NK Amsterdam
 • Profiel

  Achtergrond

  Na mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heb ik aan dezelfde afdeling een promotie-onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek richtte zich o.a. op de effecten van vervulling van het psychologisch contract op de betrokkenheid en inzet van werknemers en de invloed van leiderschap op vervulling van het psychologisch contract. Oktober 2004 heb ik mijn proefschrift getiteld ‘Psychological contract: A useful concept?’ afgerond. Daarna heb ik als (senior) onderzoeksadviseur gewerkt bij een grote gemeentelijke organisatie. April 2013 ben ik teruggekeerd op de universiteit en sindsdien ben ik werkzaam als docent en studieadviseur bij de afdeling Arbeids- en Organisatiepsychologie van de UvA.

  Onderwijs

  Binnen de specialisatie A&O coördineer ik het propedeusevak Arbeids- & Organisatiepsychologie, de derdejaars werkgroepen van het vak Motivatie en Arbeidsgedrag (M&A), het Bachelorproject en de M-these.

  Daarnaast begeleid ik derdejaars werkgroepen Recruitment, Selection and Workperformance (RSW) en Motivatie en Arbeidsgedrag (M&A) en begeleid ik studenten bij hun Bachelorproject, M-these en/of stage. Ik geef colleges binnen het vak M&A en het eerstejaars propedeusevak Arbeids- en Organisatiepsychologie.

  Tenslotte ben ik studieadviseur voor de specialisatie A&O.

  Als je vragen hebt, kun je via de volgende e-mailadressen contact met me opnemen:

  Mijn interessegebieden zijn: psychologisch contract, organisatiebetrokkenheid, ervaren ondersteuning vanuit de organisatie (perceived organizational support) en rechtvaardigheid.

  Als je een gemotiveerde student bent en geinteresseerd bent in één van bovenstaande interessegebieden voor je M-these, kun je contact met me opnemen.

   

 • Ancillary activities
  • No ancillary activities
  • No ancillary activities